Voor balans in je zwangerschap

Post-partum

 

Voor sommige moeders gaat het herstel na de geboorte als vanzelf. Anderen kunnen na een inspannende bevalling, gebroken nachten, het opstarten van de borstvoeding en andere verzorgende activiteiten het gevoel hebben het alleen niet te redden.

Daarnaast treden er hormonale veranderingen op in die periode en kan het moederschap een bijzondere impact hebben waardoor je als moeder je emotioneel onstabiel kan voelen.

Het kan enkele dagen tot maanden duren voordat je als moeder lichamelijk en geestelijk hersteld bent en je een nieuw evenwicht gevonden hebt. ZwangerschapsCoaching kan helpen om dit herstellingsproces te bevorderen en klachten, zoals te weinig melkproductie, borstontsteking, aambeien, (ernstige) vermoeidheid, bekkenbodemklachten of zelfs postnatale depressie te verbeteren.

Littekenheling

Een(keizersnee)litteken laat een lichamelijke, emotionele en energetische afdruk van een eerdere wond. Op het  fysieke vlak kunnen meer of minder diepe vergroeiingen lichamelijk ongemak brengen. Vanuit emotioneel oogpunt behoudt het litteken de herinnering van de gebeurtenis en kan de verwerking ervan moeilijker gaan. Vanuit energetisch oogpunt is het stroomgebied van de meridianen aangedaan, wat een impact kan hebben op de gehele energetische balans van de persoon.

Een onbehandelde litteken kan derhalve de oorzaak zijn van lichamelijke klachten, vermoeidheid en energetisch onbalans. Tijdens de littekenbehandeling wordt er op meerdere lagen tegelijkertijd gewerkt en wordt er, door middel van acupunctuur en visualisatie, naar gestreefd om het evenwicht en de harmonie op lichamelijk, emotioneel en energetisch niveau te herstellen.