Voor balans in je zwangerschap

Doula

Een doula biedt de barende vrouw op verschillende manieren een helpende hand. Deze hulp kan betrekking hebben op het emotionele, fysieke en informatieve vlak en wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de aanstaande moeder.

Vaak bereid je je als koppel samen voor op de geboorte en kies je ervoor om de geboorte met z’n tweetjes te beleven, waardoor er op voorhand geen behoefte is om een doula in te huren.

Mocht het geboorteproces op één of andere manier toch een duwtje in de rug nodig hebben, kan een doula uitkomst bieden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een doula bij de geboorte verschil maakt: het effect is een soepele bevalling, minder pijnbestrijding en minder medische ingrepen.

Als last-minute doula kan je mij tijdens het geboorteproces bellen als daar behoefte aan is. Indien mogelijk kom ik naar jullie toe om jullie terzijde te staan. Vanuit mijn jarenlange ervaring bied ik hulp en pijnbestrijding door middel van acupunctuur, visualisatie, ademhalingstechnieken, massage, baringshoudingen en ben ik er met mijn open communicatie, onafgebroken steun, vertrouwen en geloof in de kracht en het vermogen van de moeder om haar baby op de wereld te zetten.

Neem telefonisch contact op om te kijken of ik je op korte termijn van dienst kan zijn;  ik laat je direct weten wat ik voor je kan betekenen.