Voor balans in je zwangerschap

Bevalling

De geboorte van je kind blijft je altijd bij. Omdat je lichaam een topprestatie zal leveren, wordt het aangeraden om voor de geboorte te beginnen met de zogenaamde geboortevoorbereiding op basis van acupunctuur. Om de behandeling optimaal te laten werken, luister je tijdens de behandeling naar een visualisatie.

Door de geboortevoorbereiding heb je een grotere kans dat je binnen 42 weken bevalt, ligt het stressniveau voor en tijdens de bevalling lager, verloopt de geboorte soepeler omdat je meer ontspannen bent, is de duur van de bevalling korter, verloopt de openingsfase makkelijker, zijn de weeën beter op te vangen, is de bevalling minder pijnlijk, kom je minder vermoeid uit het geboorteproces, komt de borstvoeding beter op gang en gaat het herstel na de geboorte voorspoediger. Daarnaast hebben vrouwen die geboortevoorbereiding middels acupunctuur hebben gehad minder kans op medische interventies tijdens het geboorteproces.

Vanaf de 36e week begin je met geboortevoorbereiding . De behandeling vindt 1 keer per week plaats tot aan de geboorte. Je krijgt tijdens de behandelingen ook uitleg over acupressuur die je zelf voor of tijdens de geboorte kan inzetten. Je mag je partner meenemen, zodat ook hij op de hoogte is van de verschillende drukpunten.

Inleiden

Acupunctuur en visualisatie kunnen ook helpen de bevalling op gang te brengen, bijvoorbeeld als de vliezen gebroken zijn maar er nog geen weeën zijn. Indien in dit geval de weeën niet binnen een bepaalde tijd beginnen, wordt er doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een inleiding. Door het aanprikken van bepaalde punten in combinatie met een krachtige visualisatie, kan de bevalling op gang komen en kan het lichaam zelf de kans krijgen om het tempo van het geboorteproces te bepalen.

Ben je voorbij de 41 weken, dan kunnen er speciale punten worden geprikt om het geboorteproces op een natuurlijke wijze op gang te brengen, waardoor je niet (kunstmatig) te hoeft worden ingeleid. Houdt er rekening mee dat er soms 2 behandelingen nodig zijn en dat het dus slim is om niet tot 42 weken te wachten voordat je langskomt.